0341 46 36 06

Salon

Wethouder Jansenlaan 90
(St Jansdal Ziekenhuis)

Openingstijden

Ma Di Woe en Vrij open vanaf 9.00
Sluitingstijden variabel
Donderdag op afspraak

Afspraak maken

Haarwerken

Haarwerken of pruiken in de volksmond.

Bent u ziek en krijgt u binnenkort te maken met haaruitval? Een kaal hoofd kan erg confronterend zijn. Het maakt de ziekte immers zichtbaar. Als u kiest voor een haarwerk is het belangrijk om een goede keuze te maken. Hier leest u hoe dat precies gaat.

Eerste afspraak

U komt langs bij de haarstudio of u belt voor een intakegesprek. Binnen vijf dagen kunt u hiervoor terecht. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend én gratis en duurt ongeveer tien minuten. In dit gesprek proberen we samen tot de best mogelijke oplossing voor u te komen.

Alle voor- en nadelen worden met u besproken, uw gegevens worden opgenomen en uw haarkleur wordt goed bekeken. Dan kijken we in een boek naar enkele modellen. Belangrijk is hierbij dat het haarwerk wordt afgestemd op uw wensen, dat het haarwerk bij uw gezicht past en dat het zo dicht mogelijk bij uw eigen haarkleur in de buurt komt.

Het kan zijn dat u al snel een haarwerk nodig heeft. In dat geval maken we direct een vervolgafspraak. Mocht u nog niet helemaal zeker weten of u een haarwerk moet of wilt dragen, dan wachten we met het maken van een vervolgafspraak tot u aangeeft dat het moment daar is.

Vervolgafspraak

Tijdens de vervolgafspraak zijn er ongeveer zeven tot tien haarwerken in de salon aanwezig. Deze zijn besteld naar aanleiding van de eerste afspraak. De salon is tijdens de afspraak gesloten, zodat u volledige privacy heeft. Het is namelijk belangrijk dat u het juiste haarwerk in alle rust kunt kiezen. We nemen hiervoor alle tijd en uiteraard krijgt u tijdens het passen advies.

Op het moment dat uw keuze op een van de haarwerken is gevallen, krijgt u uitgebreid uitleg over het verzorgen van het haarwerk en hoe u deze draagt. Indien nodig wordt het haarwerk bijgeknipt. Het is ook mogelijk om uw eigen haar te laten scheren. Dit kan direct, maar u kunt hier ook nog een aparte afspraak voor maken. Na de vervolgafspraak neemt u uw haarwerk mee naar huis.

Materiaal van de haarwerken

Via de kapsalon worden confectie-haarwerken geleverd. Dit zijn synthetische haarwerken, soms met een mix van natuurlijk haar. De levertijd bedraagt twee werkdagen, indien voorradig. Mocht deze termijn overschreden worden, dan wordt u hierover geïnformeerd. Voor eventueel op maat gemaakte haarwerken wordt u doorverwezen. 

Reserveren van haarwerken? 

Het is mogelijk om een haarwerk te reserveren voor een periode van minimaal drie tot maximaal zes weken

Nazorg & vergoeding

Voor eventuele hulp of advies bent u altijd van harte welkom om langs te komen. Verzorgingsproducten en haardoekjes zijn ook in de salon verkrijgbaar. Voor eventuele fabricagefouten hanteren wij een garantietermijn van 6 maanden. 

U kunt een eenmalige machtiging invullen, die wij vervolgens indienen bij uw zorgverzekeraar. De financiële zorg nemen wij u hiermee uit handen. De prijs en de vergoeding worden met u besproken.

Voor onderhoud adviseer ik om dit ook bij mij te laten doen. Hierdoor kan ik de kwaliteit waarborgen in verband met garantie. De kosten hiervoor zijn per haarwerk verschillend en kunnen vooraf in de prijsvoering worden meegenomen.

 Haarstudio Parel is aangesloten bij geschillencommissie SGC en in het bezit van het ANKO-keurmerk

Voorbeelden van haarwerken